Handbagage afmetingen Wizz Air

Wizz Air is een populaire Oost-Europese prijsvechter, die zich richt op Centraal- en Oost-Europa. De Hongaars low-budget luchtvaartmaatschappij vliegt vanuit Groningen, Eindhoven, Maastricht en Charleroi naar verschillende bestemmingen in het Oosten. Wizz Air staat bekend om haar strenge eisen ten opzichten van handbagage! Let dus goed op en voorkom onaangename verrassingen!

LET OP: Wizz Air wijzigt haar voorwaarden per 29 oktober 2017!

Na 29 okotber is voor reguliere passagiers één gratis stuk handbagage met de maximale afmetingen 55cm x 40cm x 23cm en hooguit 10kg toegestaan. Onderstaande data beschrijft de voorwaarden tot 29 oktober.

Wizz Air hanteert drie verschillende tarieven voor handbagage:

  • Bij Wizz Air geldt een gratis tarief, waarbij passagiers zonder extra kosten één stuk handbagage mee mogen nemen.
  • Vlieg je bij Wizz Air met Priority Boarding, mag je naast een standaard stuk handbagage ook één extra accessoire meenemen (laptoptas, handtas etc.)
  • Tegen betaling is het mogelijk één extra groter stuk handbagage mee te nemen in de cabine, naast de gratis handbagage

Handbagage afmeting Wizz Air #1

De gratis handbagage bij Wizz Air is relatief klein. Veel mensen vergissen zich hierin. Vlieg je met Wizz Air zonder extra betaald te hebben, mag je handbagage met de maximale afmetingen 42cm x 32cm x 25cm meenemen; deze moet onder de stoel voor je passen!

1

Meest populair

2

Goed en betaalbaar

3

Optimaal comfort

Meer Wizz Air-aanbiedingen

Wizz Air handbagage afmetingen #2

Vlieg je met Priority Boarding, mag je naast de gratis handbagage een artikel meenemen, dat niet groter is dan 40cm x 30cm x 18cm. Denk hierbij aan een camera- of laptoptas.

Afmetingen handbagage Wizz Air #3

Bij Wizz Air is het tegen betaling mogelijk een extra stuk handbagage mee te nemen. De maximale afmetingen hiervoor zijn 56cm x 45cm x 25cm. Deze afmetingen verwarren veel mensen met standaard (gratis) handbagage, maar is dus niet gratis bij Wizz Air!

Overige bagage

Enkele artikelen mogen bij Wizz Air toch gratis mee in de cabine (naast standaard handbagage). Het gaat hierbij om een jas, mobiele telefoon, krukken, babyvoeding (voor meereizende kinderen jonger dan 2 jaar) en een opvouwbare kinderwagen.

Handig om te weten

Wizz Air heeft bij de incheck-balies rekken staan om je bagage te meten. Wanneer je handbagage namelijk niet aan de eisen voldoet, moet je een boete betalen. Deze boete hangt af van de vlucht, maar ook waar de fout wordt geconstateerd. Komt het personeel van Wizz Air bij de vertrek-gate achter een eventuele overschrijding, bedraagt de boete bijna het dubbele dan wanneer het bij de incheck-balies gebeurt!

Twijfel je of jouw bagage mee mag met KLM, pak dan een meter en meet hem op. Voor de volledigheid de gratis toegestade handbagage: 42cm x 32cm x 25cm (lxbxh). Kijk voor meer info op de website van Wizz Air!

Goede reis!

 

Koffert