Handbagage afmetingen Vueling

Een sterk groeiende luchtvaartmaatschappij is het Spaanse Vueling. De prijsvechter, met thuishavens Madrid, Barcelona en Sevilla, vliegt op Amsterdam Schiphol en Brussel Zaventem, maar ook Rotterdam, Eindhoven en Düsseldorf. Personeel van Vueling kan streng zijn op handbagage, dus een goede voorbereiding is aan te raden!

Vueling maakt met betrekking tot handbagage onderscheid in twee tarieven:

  • Alle passagiers hebben de mogelijkheid 2 stuks handbagage mee te nemen. Allereerst de standaard handbagage, die niet zwaarder mag zijn dan 10 kilo. Daarnaast mag je bij Vueling nog een kleinere tas meenemen, die je onder je stoel dient te plaatsen.
  • Vlieg je bij Vueling met het Excellence tarief mag je handbagage maximaal 14 kilo wegen en heb je gegarandeerd ruimte in de cabine.

Handbagage afmeting Vueling #1

De standaard handbagage die je aan boord mag nemen bij Vueling, mag hooguit de volgende afmetingen hebben: 55cm x 40cm x 20cm en niet meer wegen dan 10 kilo (of 14 kilo in Excellence tarief).

1

Meest populair

2

Goed en betaalbaar

3

Optimaal comfort

Meer Vueling-aanbiedingen

Vueling afmeting handbagage #2

Naast de standaard handbagage, mag je als passagier van Vueling ook een kleinere tas meenemen. Denk hierbij aan een laptoptas of klein koffertje. Deze tas mag niet groter zijn dan 35cm x 20cm x 20cm en moet onder je stoel passen.

Overige handbagage

Mocht je aankopen hebben gedaan op het vliegveld (tax-free), dan mag je deze aankopen in een tas ook meenemen, mits deze onders je stoel passen, naast je andere handbagage.

Handig om te weten

  • Bij drukken vluchten van Vueling kan het voorkomen, dat je handbagage uit de cabine en in het bagageruim wordt geplaatst. Dit gebeurt dan zonder extra kosten. Bij het Excellence tarief van Vueling, mag je handbagage gegarandeerd in de cabine meereizen.
  • In het geval dat je handbagage de opgelegde beperkingen overschrijden, kun je rekenen op een boete van € 35,00 per traject per koffer

Twijfel je of jouw bagage mee mag met Vueling, pak dan een meter en meet hem op. Voor de volledigheid: 55cm x 40cm x 20cm (lxbxh). Kijk voor meer info op de website van Vueling!

Goede reis!

Koffert