Handbagage afmetingen TUI Airlines

TUI Airlines Nederland, voorheen ArketFly is het Nederlandse onderdeel van TUI Airlines. TUI of TUIfly voert voornamelijk vakantievluchten binnen Europa, maar heeft ook enkele intercontinentale vluchten. Met name om je vakantie niet meteen slecht te beginnen, moet je even extra de bagagevoorwaarden van TUI in de gaten houden!

Vlieg je met TUI, is het geen punt als je handbagage uit meerdere items bestaat. Heb je dus naast je (kleinere) koffer, een handtas en/of laptoptas mee te nemen, kan dat. Wel mogen de totale afmetingen van de items bij elkaar opgeteld niet groter zijn dan 55cm x 40cm x 25cm.

Handbagage afmeting TUI

Voor handbagage bij TUI of TUIfly zijn de maximaal toegestane afmetingen 55cm x 40cm x 25cm. Handbagage die groter is, wordt zonder uitzondering in het ruim geplaatst. TUI hanteert geen gewichtsrestricties aan de handbagage, zolang je je koffers of tassen zelf in de bagagevakken boven je hoofd kan plaatsen.

1

Meest populair

2

Goed en betaalbaar

3

Optimaal comfort

Meer TUI-aanbiedingen

Handig om te weten

  • Wanneer bij drukke TUI-vluchten de bagagevakken vol zijn, kunnen grotere stuks handbagage kosteloos in het ruim geplaatst worden. Als je bagage niet is groter is dan 50cm x 40cm x 20cm, kan deze gegarandeerd mee in de cabine.
  • Vlieg je van en naar Suriname (Paramaribo), gelden er andere regels voor Surinam Airways- en Tuifly-vluchten. In dat geval mag je maar 1 stuk handbagage meenemen met de maximale afmetingen: 50cm x 40cm x 25cm. 
  • Bij de gate vindt een laatste controle van je handbagage plaats. Voldoen je koffers of tassen niet aan de eisen, kan je dit € 50,- kosten.

Twijfel je of jouw bagage mee mag met TUI of TUIfly, pak dan een meter en meet hem op. Voor de volledigheid: 55cm x 40cm x 20cm (lxbxh). Kijk voor meer info op de website van TUI!

Koffert