Handbagage afmetingen Ryanair

Er wordt vaak geklaagd over de lage service van low-cost airlines, maar het blijven erg aantrekkelijke en vooral goedkope vormen van reizen. Daar is het vliegen met Ryanair is een goed voorbeeld van; het is erg goedkoop en de service is beperkt. Zo kan het meenemen van (extra) bagage behoorlijk duur zijn. Het is daarom verstandig vooraf te checken of de afmeting van jouw handbagage of koffer voldoet aan de regels van Ryanair.

Bij Ryanair is het toegestaan twee stuks handbagage mee te nemen in de vorm van een handbagage-koffer of trolly en een kleinere tas. Hier wordt een onderscheid gemaakt tussen passagiers die Instappen met prioriteit of een Plus/Flexi Plus tickets geboekt hebben en de ‘normale’ tickets. Let bij het beoordelen van je bagage daarom dus goed op het type ticket, waar je mee reist!

Handbage Ryanair afmeting #1

Deze mag een afmeting hebben van: 55cm x 40cm x 20cm met een maximaal gewicht van 10kg. Mocht je dit overschrijden, dan kom je flink aan het bijbetalen. Heb je geen Instappen met prioriteit of een Plus/Flexi Plus ticket, dan zal deze koffer (zonder kosten) in het ruim worden geplaatst. Een kleinere tas kun je wel meenemen aan boord.

1

Meest populair

2

Goed en betaalbaar

3

Optimaal comfort

Afmeting handbagage Ryanair #2

Naast deze handbagage-koffer of trolley mag er ook nog een kleine (hand)tas meegenomen worden. De afmeting hiervan is 35cm x 20cm x 20cm.

Overige bagage Ryanair

Baby’s van 8 dagen t/m 23 maanden, die op schoot meereizen, is er geen handbagage toegestaan, maar wel mag de begeleidende volwassene een babytas meenemen. Dit is naast de eigen handbagage + extra tas zoals eerder beschreven. De babytas bij Ryanair mag niet meer van 5kg wegen.

Meer Ryanair-aanbiedingen

Handig om te weten

Twijfel je over de grootte van je handbagage-koffer of reistas, kun je je tas bij de balie van Ryanair controleren of deze voldoet aan de gestelde eisen. Zo staat er vaak een rek, waar je je bagage kunt meten. LET OP: Ryanair is zeer streng op het controleren van bagage, dus zorg dat je de afmetingen niet overschrijdt! Duty free tassen worden naast je handbagage aan boord toegestaan!

Ben je op zoek naar handbagage geschikt voor Ryanair, check dan deze speciale pagina met een grote selectie koffers die geschikt zijn.

Bagage inchecken

Heb je meer ruimte nodig, dan is het mogelijk om tijdens het boeken extra bagage toe te voegen. Deze kan, afhankelijk van de gekozen optie 15 of 20kg zijn. Ga je daar overheen, dan wordt het een prijzige aangelegenheid: € 10 per kilo. Dat betekent dat 25kg bagage minimaal € 50 extra zal kosten.

Twijfel je of jouw bagage mee mag met Ryanair, pak dan een meter en meet hem op. Voor de volledigheid: 55cm x 40cm x 20cm (lxbxh). Kijk voor meer info op de website van Ryanair!

Goede reis!

Koffert