Handbagage afmetingen KLM

De grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland mag natuurlijk ontbreken. Met thuishaven Schiphol Amsterdam Airport, vliegen jaarlijks vele Nederlandse passagiers met KLM. Het is altijd verstandig vooraf te checken of de afmeting van jouw handbagage of koffer voldoet aan de regels van KLM.

Bij KLM wordt onderscheid gemaakt in welke klasse je vliegt:

  • In Economy Class is het toegestaan twee stuks handbagage mee te nemen in de vorm van een handbagage-koffer of trolly en een kleinere tas (accessoire). Het toegestane gewicht is maximaal 12 kilo.
  • In Business Class zijn dit in totaal drie stuks handbagage, waarvan één kleinere tas. Deze drie artikelen mogen samen maximaal 18 kilo wegen

Handbagage afmeting KLM #1

De normale handbagage mag bij KLM een afmeting hebben van: 55cm x 35cm x 25cm. Op Economy  Class-vluchten mag je hier één stuk van meenemen, bij Business Class-vluchten twee. In beide klassen mag je nog een kleinere tas meenemen.

1

Meest populair

2

Goed en betaalbaar

3

Optimaal comfort

Meer KLM-aanbiedingen

KLM handbagage afmeting #2

Naast de standaard handbagage, mag je bij KLM nog een kleinere tas (accessoire) meenemen. Hierbij moet je denken aan een handtas of laptoptas. Deze toegestane maten van deze kleinere tas zijn: 40cm x 30cm x 15cm.

Overige bagage KLM

Voor kinderen jonger dan 2 jaar, die op schoot van hun/haar begeleider meereizen, is één stuk handbagage met artikelen voor babyverzorging toegestaan. Deze handbagage heeft de maximale afmetingen 55cm x 35cm x 25cm en mag maximaal 12 kilo wegen.

Handig om te weten

Bij beperkte ruimte in de bagagebakken in de cabine, is het bij KLM mogelijk dat grotere handbagage (zonder extra kosten) bij de KLM-balie ingechecked wordt en in het ruim wordt geplaatst. Je kan hier altijd naar informeren bij het inchecken.

Twijfel je of jouw bagage mee mag met KLM, pak dan een meter en meet hem op. Voor de volledigheid: 55cm x 35cm x 20cm (lxbxh). Kijk voor meer info op de website van KLM!

Goede reis!

Koffert