Handbagage afmetingen Emirates

Emirates, met thuisbasis in Dubai (VAE), heeft een zeer sterke groei meegemaakt in Europa. De luchtvaartmaatschappij is een belangrijke vervoerder naar Azië met als tussenstop Dubai.

Bij Emirates hangt de toegestane handbagage af van de klasse waarin je vliegt. Emirates hanteert hierbij twee opties:

  • Reizigers die vliegen met Economy Class, mogen één stuk handbagage meenemen. Deze standaard handbagage gaat in de plaats van een laptoptas of handtas en mag in totaal 7 kilo wegen. Eventuele extra tassen moeten samen worden gestopt.
  • Vlieg je met First of Business Class mag je twee stuks handbagage meenemen. Naast de standaard handbagage mag je nog een kleinere tas (laptoptas, aktetas of handtas) meenemen. Het gewicht van elk stuk handbagage mag de 7 kilo niet overschrijden.

Handbagage afmeting Emirates #1

De standaard handbagage die in alle klassen van Emirates mag worden meegenomen, mag niet groter zijn dan 55cm x 38cm x 20cm. Het maximale gewicht hiervan is 7 kilo.

1

Meest populair

2

Goed en betaalbaar

3

Optimaal comfort

Meer Emirates-aanbiedingen

Emirates afmeting handbagage #2

Het tweede stuk handbagage dat men in First of Business Class mag meenemen, naast de standaard koffer, mag niet groter zijn dan 45cm x 35cm x 20cm. Ook dit artikel mag niet meer wegen dan 7 kilo.

Overige bagage Emirates

Passagiers van Emirates die met een baby reizen, mogen een extra stuk bagage inchecken. Deze bagage mag niet groter zijn dan 55cm x 38cm x 20cm of meer wegen dan 7 kilo. Ook mag je (met baby) een reiswieg of inklapbare buggy meenemen in de cabine. Dit geldt echter alleen als er ruimte is, anders kan het worden ingechecked (en wordt niet meegenomen in maximale bagage).

Handig om te weten

Tax-free aankopen zijn in redelijk hoeveelheden toegestaan voor alle klassen. Echter, moet je bij een overstap/transfer altijd even nagaan of je items aldaar door de veiligheidscheck komen. Het kan namelijk voorkomen dat vliegvelden verschillende voorwaarden hanteren!

Twijfel je of jouw bagage mee mag met Emirates, pak dan een meter en meet hem op. Voor de volledigheid: 55cm x 38cm x 20cm (lxbxh). Kijk voor meer info op de website van Emirates!

Goede reis!

Koffert