Handbagage afmetingen easyJet

De Engelse low-cost luchtvaartmaatschappij vliegt vanuit Amsterdam en Brussel naar verschillende bestemmingen in Europa. easyJet hanteert strenge eisen aan de handbagage, dus is een goede voorbereiding verstandig!

Met betrekking tot handbagage, maakt easyJet onderscheid in twee verschillende groepen, namelijk standaard passagiers en kaarthouders of speciaal ticket:

  • Alle reguliere passagiers van easyJet mogen één stuk handbagage meenemen. In tegenstelling tot vele andere airlines, geldt er geen gewichtsbeperking voor handbagage. Wel moet iemand zelf zijn/haar bagage uit de bagagevakken boven het hoofd kunnen plaatsen en weer uithalen.
  • Kaarthouders van easyJet Plus of passagiers die vliegen met het FLEXI-tarief, of stoel met extra beenruimte mogen twee stuks handbagage meenemen, waarvan één kleinere tas.

Handbagage afmeting easyJet #1

De standaard handbagage mag bij easyJet een afmeting hebben van: 56cm x 45cm x 25cm (inclusief handgrepen en wielen). Ben je geen kaarthouder en vlieg je met een regulier tarief, moet je zorgen dat je kleinere tassen (zoals laptoptas of handtas) in de toegestane handbagage stopt.

1

Meest populair

2

Goed en betaalbaar

3

Optimaal comfort

Meer EasyJet-aanbiedingen

easyJet handbagage afmeting #2

Kaarthouders van easyJet Plus of passagiers met tickets in het FLEXI-tarief of voor stoelen met extra beenruimte mogen één stuk handbagage meenemen, dat voldoet aan de volgende maten: 45cm x 36cm x 20cm. Deze handbagage moet onder de stoel voor je worden geplaatst.

Overige handbagage easyJet

Reis je met een baby (jonger dan twee jaar) op schoot, mag je van easyJet één stuk handbagage meenemen met babyspullen. Deze tas mag niet groter zijn dan 45cm x 36cm x 20cm en moet onder de stoel voor je worden geplaatst. Heb je al een tweede stuk handbagage (kaarthouders of speciaal tarief, zie afmeting #2), dan kun je géén tweede stuk handbagage onder je stoel plaatsen.

Handig om te weten

Op drukke vluchten van easyJet kan het voorkomen dat de ruimte in de bagagevakken boven het hoofd beperkt zijn. In dat geval is het mogelijk dat standaard handbagage in het ruim moet worden geplaatst. Met easyJet Plus Speedy Boarding kun je als een van eersten in het vliegtuig stappen en heb je grotere kans op plaats in de bagagevakken.

Is je handbagage bij incheck-balie groter dan de toegelaten maten, zal je koffer voor een vergoeding van £ 30,- in het ruim worden geplaatst. Komen de medewerkers van easyJet er pas achter bij de vertrek-gate, kost je dit al snel £ 45,-! Controleer daarom je handbagage in het vliegveld met bovenstaand rek.

Twijfel je of jouw bagage mee mag met KLM, pak dan een meter en meet hem op. Voor de volledigheid: 56cm x 45cm x 25cm (lxbxh). Kijk voor meer info op de website van easyJet!

Koffert